Es podria dir que pel que respecta al consum, el cafè en gra és el més valorat. Però,  si no és en gra o mòlt no és digne de ser considerat un bon cafè? I tant que sí! A continuació us mostrem les proves que desmunten la teoria de que el cafè soluble no és un bon cafè.

El 50% del cafè mundial s’utilitza per a produir cafè soluble

La primera prova és el gran èxit que han tingut les càpsules de cafè. Però és que abans d’aquestes fa més de 75 anys que es va inventar una altra alternativa: el cafè soluble.

De fet, el cafè soluble segueix sent avui dia una de les alternatives més populars que continua arribant a milers de llars. Prop del 50 per cent del cafè verd de tot el món s’utilitza per produir cafè soluble i això es deu al gran mercat que aquest producte té.

El cafè verd és cafè normal però que no ha estat deixat madurar ni ha estat torrat. Podríem dir, doncs, que és el cafè totalment cru.

Com es fa el cafè soluble?

En realitat la seva producció és molt senzilla. Consisteix en fer cafè torrat amb una cafetera tipus italiana. Posteriorment se li extrau l’aigua que conté. El resultat és un pols 100% cafè.  Només afegint-li aigua calenta s’obté un cafè aromàtic i molt apreciat per consumidors de tot el món.

Cafè soluble vers cafè en gra

  • Comoditat i facilitat: El cafè en gra requereix de maquinària per a la seva elaboració: un molinet i una màquina de cafè. Per a obtenir cafè soluble n’hi ha prou amb escalfar aigua i col·locar-la en una tassa amb unes cullerades de cafè en pols. Remenar…i llestos! Ja tenim la infusió en pocs minuts. I si ho prefereixes també el pots barrejar amb llet. Igual que el cafè en gra o mòlt però més ràpid!

 

  • Més o menys cafeïna: La cafeïna és el millor dels despertadors, però com tot, no és saludable abusar-ne’n. Es diu que amb el cafè soluble se sol abusar més de la cafeïna ja que som nosaltres qui escollim les quantitats. No obstant això, al cap i a la fi dependrà de nosaltres que ho fem més o menys carregat. Per tant, en un consum moderat i responsable podem trobar la clau.

 

  • Intensitat, sabor i propietats: Degut als diferents processos d’obtenció, el cafè en gra conserva totes les seves característiques originals. El cafè soluble, en el seu procés d’assecat, pot perdre atributs com el sabor o el cos de cafè. Un cop més, però, la clau està en les mans que hi ha darrera. Hi ha tantes marques i tipus de cafès solubles com cafès en gra. I per tant, de la mateixa manera que podem trobar cafès en gra de baixa qualitat també podem trobar cafès solubles excel·lents. Aquests mantenen intactes les seves característiques de sabor, textura i olor de 100% cafè amb una avantatge respecte al cafè en gra: amb el café soluble podem graduar la intensitat desitjada.

 

Et convidem a tastar-lo! Si busques un cafè soluble d’alta qualitat el trobaràs a la nostra línia d’ingredients i complements.

Recommended Posts

Leave a Comment

12 + five =