Hi ha molts tipus de peix, i tots ells suposen diferents beneficis per la nostra salut i ens aporten diferents nutrients. Avui parlarem sobre els diferents tipus de peix que resulten més beneficiosos per la nostra salut.

 

Per què és beneficiós menjar peix?

Seguir una dieta equilibrada i fer els àpats de peix recomanats resulta molt beneficiós per la nostra salut per diversos motius:

  • El peix és una important font de vitamines, proteïnes, minerals i omega-3. Tots aquests nutrients són indispensables en la nostra dieta: les vitamines són essencials per a la formació d’anticossos o el bon manteniment de diversos teixits del cos, entre d’altres; la vitamina A és beneficiosa pels sistemes nerviós i cardiovascular; la vitamina D és beneficiosa pels ossos…
  • Aporta molts nutrients beneficiosos pel creixement. Aquest és un dels motius pels quals és tan important que els nens mengin peix.
  • Gràcies a l’alta quantitat de vitamines i nutrients, el peix ajuda a prevenir certes malalties.
  • A més, el peix és un aliment fàcil de digerir, i que conté poques calories.

 

Tipus de peix més saludables

Com ja sabem, el peix és un dels aliments que més nutrients ens aporten i que més beneficiosos resulten per a la nostra salut. Però, quins són els tipus de peix més saludables? A continuació t’ho expliquem.

 

Salmó

El salmó és un dels tipus de peix més beneficiosos per a la nostra salut. Això es deu a que ens aporta molts nutrients; entre aquests, vitamina D, omega-3 i diversos minerals que tenen la funció d’antioxidants.

 

Sardines

Les sardines també resulten molt beneficioses per la nostra salut, ja que, igual que el salmó, també contenen vitamina D i omega-3. Per tant, es tracta d’un tipus de peix molt sa i beneficiós pels nostres ossos. A més de ser molt sa, és un peix molt econòmic.

 

Sèpia

La sèpia resulta especialment beneficiosa per aquelles persones a qui els agrada practicar esport. Això es deu al fet que es tracta d’un tipus de peix ideal per la cura de les nostres articulacions. La sèpia conté molts minerals, vitamines i proteïnes.

 

Tonyina

Alguns dels nutrients de la tonyina inclouen el ferro, el calci, i les vitamines D i B12. La vitamina B12 és essencial pel funcionament del sistema nerviós i del cervell. Per tant, la tonyina és un peix realment saludable, però és recomanable consumir-lo baix en salt, per tal que resulti encara més sa.

 

Truita

La truita és un tipus de peix que resulta beneficiós per la salut del nostre cor, ja que conté vitamina B12. També conté omega-3. Cal destacar que la quantitat de mercuri és més baixa que en altres tipus de peix. Per aquest motiu, la truita és molt sana i segura.

 

Cloïsses

Les cloïsses, a més del seu deliciós gust, destaquen pel seu alt contingut en diversos nutrients i minerals. També contenen vitamina B12, i resulten especialment recomanables per tal de combatre l’anèmia.

Quin d’aquests tipus de peix t’agrada més? Tots ells són deliciosos, i no poden faltar a la nostra dieta. Et convidem a llegir aquests consells sobre com reconèixer el peix fresc.

Recent Posts

Leave a Comment

13 − 4 =