Tots coneixem la salsa beixamel com a condiment dels canalons o la lasanya, i ja sabem com preparar la beixamel perfecte. Però aquest no és l’únic plat que podem condimentar amb aquesta salsa tan deliciosa. Avui parlarem de cinc plats que pots preparar amb salsa beixamel.

Quines característiques té la salsa beixamel?

La beixamel és una salsa molt coneguda que es realitza a partir de llet, mantega i farina. La recepta bàsica és molt simple, i s’hi poden afegir espècies a preferència de cadascú. A més, la salsa beixamel es pot preparar amb formatge, per tal de donar-li un gust diferent i més remarcat als nostres plats.

Croquetes fetes amb salsa beixamel

Un dels principals menjars que agraden tant a grans com petits, i que es prepara a base de salsa beixamel, són les croquetes. Els usos que se li doni a la beixamel dependrà, en molts casos, de la consistència de la salsa. Per cuinar croquetes caldrà preparar la beixamel seguint la recepta i, tot seguit, afegir-hi els ingredients preferits de cadascú per fer les croquetes: pernil, carn, verdures…

Peix acompanyat de beixamel

Un altre plat també bastant conegut és peix fet al forn acompanyat de salsa beixamel. Tot i que es pot triar el peix en funció de les preferències de cadascú, la recepta més habitual és la de lluç amb beixamel. Aquest plat és molt senzill. Només cal cuinar el peix al forn de la manera que més ens agradi i, després, afegir-li la salsa beixamel. Si li volem donar un toc més picant, podem afegir-li una mica de pebre vermell a la beixamel.

Pollastre amb beixamel

La tercera recepta que et volem recomanar és la de pollastre amb beixamel. Aquest és un plat que ens dóna moltes opcions i que, per tant, agradarà a tothom. Hi ha la opció de fer el pollastre al forn i acompanyar-lo de salsa beixamel. O també podem fer el pollastre a la planxa abans de condimentar-lo. Una altra opció, que agradarà especialment als més petits de la casa, és la d’acompanyar els filets de pollastre arrebossats amb la beixamel.

Verdures amb beixamel

Els canelons de verdures són un plat molt conegut i que sol anar acompanyat de beixamel. També és molt recomanable provar les verdures amb salsa beixamel, que també es poden gratinar. Aquest plat també és molt senzill. Només cal bullir les verdures que més t’agradin, seguint el procés habitual de sempre. Un cop fet això, les verdures es cobreixen amb salsa beixamel. Tens l’opció d’afegir-hi una mica de formatge ratllat, i gratinar-ho al forn per donar-li encara més gust.

Macarrons amb beixamel

Per últim, els macarrons amb salsa beixamel són un plat que encantarà als més petits de casa. Un cop fets els macarrons, només els hem de posar en una safata, cobrir-los amb la beixamel i afegir-hi un xic de formatge ratllat per sobre, per tal de posar-ho al forn i gratinar-ho. És una recepta deliciosa, senzilla i que encantarà a tothom.

Coneixies tots aquests plats? N’has provat algun? Quin és el teu plat estrella?

Recommended Posts

Leave a Comment

2 + six =