Cada vegada podem trobar més alternatives a la llet per preparar postres i tota classe de plats. La decisió de deixar de prendre llet es pot deure a moltes raons diferents. Pot ser que vulguis cuidar el teu colesterol o la teva ingesta de calories. Pot ser que tinguis intolerància a la lactosa de la llet animal. Pot ser que segueixis una dieta vegana evitant els aliments d’origen animal. O pot ser que simplement no t’agradi el sabor o la textura de la llet. Però hi ha tantes receptes amb làctics que ja no saps què preparar i què no. Per això avui volem parlar de les alternatives a la llet per preparar postres i altres plats deliciosos.

Les alternatives a la llet són d’origen vegetal

Les begudes vegetals representen les millors alternatives a la llet en la cuina. Entre aquestes begudes trobem llet de soia, llet d’avellanes, llet de coco, llet d’arròs, llet de sèsam, llet d’ametlles o llet de civada. Cadascuna d’elles té unes propietats diferents. Per exemple, la llet d’ametlles és molt energètica pel seu alt contingut en magnesi i potassi. La llet de soia conté proteïnes molt similars a les de la llet de vaca, però d’origen vegetal. Si el que cerques és el calci que conté la llet de vaca, pots usar llet de sèsam que conté quantitats similars de calci. La llet de civada, no obstant això, és una de les millors alternatives a la llet per a postres, ja que té un sabor dolç de forma natural.

On trobar les alternatives a la llet?

Pots trobar totes aquestes alternatives a la llet en molts supermercats. Fins a les menys comunes són fàcilment localitzables en tendes veganes o herbolaris. En aquests establiments també pots trobar productes derivats de la llet, però realitzats a força de begudes vegetals, com a nates, iogurts, natilles i cremes. També és molt fàcil fer aquestes preparacions a casa amb alguna d’aquestes alternatives a la llet. Cuida la teva salut, la teva figura i al món animal amb aquestes alternatives a la llet per preparar postres i tots els teus plats favorits.

Recent Posts

Leave a Comment

seven − 5 =