La taula és el lloc de reunió més comuna, tant en dates especials, com en el dia a dia. Però quan volem sorprendre els nostres comensals amb un bon peix, comencen a assaltar-nos els dubtes. Els peixos són aliments delicats. Les receptes de peix són més complicades que les de carns. Els peixos també es fan malbé abans, i és difícil reconèixer les peces més fresques al mercat. Per això avui volem parlar de com reconèixer el peix fresc per preparar uns plats deliciosos.

Consells per a reconèixer el peix fresc

El primer que hem de tenir en compte és l’olor. El peix fresc fa olor d’humitat, a aigua o a algues. Si el peix acomiada una olor agra o a amoníac, no és una peça fresca i és millor no comprar-la.

D’altra banda hem de fixar-nos en els ulls. Els ulls del peix fresc són brillants i convexos, amb una pupil·la dilatada i negra. Si veiem uns ulls enfonsats o sense lluentor, segurament aquest peix tingui diversos dies.

Una altra bona manera de determinar la frescor d’un peix és tocar la seva carn. Si ho toquem i la seva carn s’enfonsa, no és aconsellable comprar-ho. El peix fresc té una carn ferma i tersa que no s’enfonsa en pressionar-la.

Per saber si un peix és fresc, hem de mirar les agalles per dins. La majoria d’espècies tenen unes agalles vermelles o roses. Si les agalles es veuen blanques o apagades, aquest peix no és fresc.

Finalment hem de fixar-nos en la pell del peix. La pell del peix fresc no té taques i té una mucosa transparent i brillant. Si la mucosa es veu blanquina o groguenca, el peix no és fresc. Si veiem que les escates que recobreixen el peix cauen amb facilitat, ens estan venent pescat congelat, i no fresc.

 

Esperem que aprofiti aquests consells quan triï el seu peix i que prepari els seus millors plats amb el peix més fresc. No oblidi acompanyar les seves receptes de peix amb els elements de la Línia Salada de Radi SL per deixar bocabadats a tots els seus comensals.

Recommended Posts

Leave a Comment

14 + 1 =