El iogurt natural és un producte que no falta a la majoria de les neveres. Per què? Perquè a més de tenir bon sabor, es tracta d’un aliment molt versàtil; pot combinar-se amb fruites, cereals… les possibles variacions són tantes com la imaginació permeti.

No obstant això, hem de fer referència als beneficis que aporta més enllà del plànol gastronòmic. El iogurt és molt bo per la salut, en part pels probiòtics que conté. Si vols saber més sobre aquest tema, continua llegint. T’expliquem per què hauries d’incorporar un iogurt natural a la teva dieta habitual.

Principals beneficis de menjar iogurt natural

Els probiòtics

Els probiòtics són ni més ni menys que organismes vius, i estan presents en el iogurt. Una de les seves funcions és reforçar les defenses, de manera que el iogurt t’ajuda a evitar algunes malaties.

Per altra banda, els probiòtics contribueixen a garantir l’equilibri de la flora intestinal. En definitiva, són útils per mantenir una bona salut intestinal i també digestiva.

Una font de calci i nutrients

El iogurt natural és una important font de calci, vitamina D i també de minerals com el magnesi. Així doncs ajuda a evitar la manca de qualsevol d’aquests nutrients i afavoreix sobretot a la salut òssia.

Parlem d’evitar el desgast i conservar una bona densitat òssia, però també de prevenir les càries.

Prevenció del colesterol, l’obesitat i la tensió alta

El colesterol i l’obesitat són dos problemes de salut que afecten a no poca gent. És per això que hem de destacar el paper que té el iogurt en aquest sentit.

Pel que fa al colesterol, l’efecte l’hem d’atribuir una vegada més als probiòtics, que el manté a nivells recomanables. Per altra banda, s’ha aconseguit associar el consum de iogurt amb una baixada de pes. Això sí, el iogurt és millor que tingui poc greix; a més, s’haurà de menjar amb moderació i acompanyar-ho d’hàbits saludables com dieta i esport.

Quan parlem de la tensió ens hem de referir a l’estudi que va fer la Universitat Tufts de Boston. Es va demostrar que qui menja iogurt com a mínim cada tres dies té menys tendència a patir aquest problema. El motiu és que el iogurt afavoreix l’excreció del sodi sobrant gràcies a que conté potassi, magnesi i calci.

Iogurt i càncer

Hem de mencionar per últim que els probiòtics farien una acció contra el càncer. Aquesta dada ve donada per un estudi del National Institute of Cancer, una entitat d’Estats Units. Només per això, ben val la pena menjar iogurt una vegada al dia.

Aquests són alguns dels principals beneficis que té el iogurt. No oblidem, però, que el seu contingut d’àcid làctic el fa també apte per fer mascaretes, amb grans beneficis per la teva pell.

En qualsevol cas, et recomanem que agafis el iogurt natural com un aliat per cuidar de la teva salut. Si vols un producte de la màxima qualitat, et recomanem que facis un cop d’ull al que tenim al nostre catàleg. Després pots fer les variacions que tu vulguis per menjar el iogurt com més t’agradi.

 

Recent Posts

Leave a Comment

1 × 4 =