L’allioli és una de les salses més típiques del nostre país. I és que aquesta barreja d’ingredients no pot faltar a les taules de moltes cases.

L’allioli és una salsa espessa i d’un color entre groc i verd amb una textura suau. Es prepara a base d’oli, all, sal i una mica de suc de llimona.

 

Origen i curiositats de l’allioli

L’origen d’aquesta salsa és incert. Malgrat que es creu que és típic de l’entorn mediterrani occidental, avui en dia es pot consumir i preparar a gran part del món. Però, el cas és que, es creu que els romans i els egipcis també preparaven salses similars.
Malgrat tot, els historiadors sí que confirmen que el seu origen mediterrani és força provable, ja que l’all i l’oli d’oliva són elements propis d’aquesta zona.

Sabies que l’allioli es consumeix típicament amb carn o verdures? Doncs sí, però també es pot combinar bé amb peix, pa torrat, mongetes, arrossos, pasta o caragols.

No existeix una recepta universal per preparar allioli i n’existeixen moltes, però totes elles tenen el mateix objectiu: lligar la salsa. Algunes variants inclouen rovell d’ou per tal de lligar-la amb més rapidesa. Aquesta combinació desperta passions i odis a la vegada, ja que es creu que li l’allioli porta ou es converteix en una maionesa. O també n’hi ha d’altres que hi afegeixen pebre o, fins i tot, patata bullida.

Sigui com sigui, l’allioli és la salsa preferida per acompanyar carn a la brasa i fer que tots ens en llepem els dits.

 

La recepta de l’allioli

A l’article d’avui us explicarem com es fa la recepta típica i tradicional d’aquesta salsa però també us oferirem una solució pràctica i deliciosa. A la nostra pàgina web podreu trobar l’autèntic allioli fet amb cura i dedicació a punt per ser degustat. Si vols una salsa bona, casolana i preparada seguint els passos que trobaràs a continuació, no ho dubtis i fes clic aquí.

 

Recepta de l’allioli

És tan fàcil de fer que, alhora, enganya. Preparar una bona salsa requereix “joc de canell” i paciència, ja que la dificultat de la salsa no és pel nombre d’ingredients sinó per la tècnica d’elaborar-la. Per fer-la es necessita:

  • 4 grans d’all
  • Oli d’oliva verga extra. És molt important que l’oli sigui de qualitat.
  • 1 polsim de sal
  • Opcionalment hi podem posar una cullerada de cafè de suc de llimona.

 

Un primer lloc, es piquen els grans d’all al morter i, després, es va afegint l’oli d’oliva poc a poc mentre es va barrejant enèrgicament. En aquest moment és quan s’ha de tenir paciència i constància, només amb força i energia s’aconseguirà lligar aquesta salsa sense l’ajuda d’un ou o de la batedora elèctrica. Quan la massa comenci a agafar consistència de salsa és el moment de deixar d’evocar-hi més oli. Aquest punt és molt important, ja que si se’n posa més pot quedar negat.

 

Provar de preparar la salsa d’allioli per un mateix és tot un acte de proesa. Si et surt bé, gaudiràs com mai però, sinó, sempre pots comprar-la a llocs de confiança i de referència.

Recommended Posts

Leave a Comment

18 − 8 =