Arriben les temperatures agradables, s’acosta el canvi d’hora i amb nosaltres ja tenim les fruites de primavera. Aquests tres elements són símptoma de canvi i bonança: arriba la temporada de bonança.

I és que un dels elements més importants d’aquesta època és la floració i la recol·lecció de les fruites de primavera. Tot un bé de Déu que, a part d’alimentar-nos i aportar-nos els nutrients i les vitamines necessàries, són delicioses.

 

Les fruites de primavera

La primavera és l’estació del color i les seves fruites ho saben. Poc a poc, anem abandonant els cítrics d’hivern, com les taronges i les mandarines, per tastar els primers maduixots. Les maduixes són una de les fruites que més vitamina C. Pots conèixer totes les propietats nutricionals d’aquesta fruita llegint l’article “Les propietats nutricionals de les maduixes”.

Però aquestes no són les úniques fruites de primavera, les prunes també treuen el cap en aquesta època. En podem trobar de grogues, vermelles i fosques. Les prunes són una font molt important de potassi i fibra i, gràcies a elles, podem regular el trànsit intestinal del nostre cos.

Durant la primavera també apareixen els nespres i els albercocs. Aquestes dues fruites de primavera són molt riques en vitamina C, potassi i provitamina A, elements indispensables per a la vista i el bon manteniment i hidratació de la pell.

I, per últim, més endavant és el torn de les cireres, molt riques en antioxidants; i dels nabius. Aquesta fruita silvestre pot ser de color vermell o morat i sol ser un pèl àcida. Qualsevol nutricionista recomana la seva menja ja que és molt ric en fibra, potassi i vitamina C. A part, combina a la perfecció en qualsevol plat.

 

Les fruites de primavera més destacables són les prunes, les cireres, els nabius, les maduixes i maduixots i els nespres i albercocs

Les fruites de primavera són alegres, dolces, fresques i acides al mateix moment. Solen ser la peça ideal per menjar a mig matí o per combinar-les amb amanides, iogurt o cereals.

 

Fruites disponibles durant tot l’any

Malgrat que avui hem parlat de les fuites que podem trobar durant la primavera, cal recordar que també hi ha fruita que podem trobar durant tot l’any. Es tracta de la llimona, el plàtan, el kiwi, la pinya, la taronja, el mango i l’alvocat.

Totes elles són riques en vitamina C, imprescindible per regular i mantenir el sistema immunitari. Algunes d’elles, com el plàtan i l’alvocat són riques en magnesi i potassi. A més, faciliten el bon desenvolupament muscular i ajuden a eliminar l’excés de sodi del nostre cos. També contenen greixos saludables.

I, per acabar, el plàtan, el mango i el kiwi són fruites amb un alt contingut de fibra. Això ens ajudarà a regular el nostre trànsit intestinal.

 

Sigui com sigui la varietat o el tipus de fruita que consumeixes, des de Radi, et volem recomanar que aprofitis l’aparició de la fruita de primavera i en consumeixis al màxim. És sana, gustosa i nutritiva.

Quina és la teva favorita?

Recommended Posts

Leave a Comment

four + 2 =