Trobar el millor cava per brindar en èpoques de Nadal és tot una creuada.

Una de les il·lusions més grans del Nadal és el fet de reunir-nos amb tota la família o els amics, al voltant d’una taula, menjar i brindar. Generalment se sol brindar amb vi i cava però, per excel·lència, la beguda preferida per fer xocar les copes és el cava.

Trobar el millor cava per celebrar una festa no és fàcil. Sobre tot perquè a Catalunya hi ha una infinitat de cellers que ofereixen cava d’una qualitat excel·lent. I és que ningú pot negar que Catalunya és terra de vinyes i cava.

 

La història del cava a Catalunya

La vinya es va començar a implantar al Penedès a finals del segle XVIII. Durant aquells anys molts terrenys de la comarca es van destinar a la plantació de vinyes per produir diversos licors. Entre ells, vins i caves. Malauradament, en un moment de la història es produeix l’aparició de la fil·loxera. Un insecte que va fer malmetre la major part del cultiu de vinya. Però, per sort, es va saber combatre i les vinyes del Penedès i d’arreu de Catalunya en van sortir reforçades.

El resultat d’aquest cultiu va ser i és tan bo que a finals dels 50 i 60 es a experimentar un gran augment del consum de vi. Cal descartar que en un d’aquests cultius hi surt el millor cava per brindar. Actualment la producció de cava ha superat els 225 milions d’ampolles.

 

El millor cava per brindar. La selecció de RADI

Des de RADI valorem i impulsem els millors productes de la nostra terra. I el cava n’és un.

A continuació et llistem 3 caves indispensables per tenir sobre la taula per Nadal i en qualsevol celebració.

  • Reserva de la propietat – Brut Nature Gran Reserva. Aquest cava està elaborat amb una selecció de tres raïms propis del Penedès: el xarel·lo, el macabeu i parellada. Un cupatge excel·lent que permet assaborir el millor cava per brindar. Es tracta d’un vi d’alta qualitat que permet aconseguir un gust especial i únic que no deixa indiferent a ningú.
  • Brut Nature Gran Reserva.  Aquest cava té un color molt especial. És d’un groc palla brillant amb reflexos daurats que fa goig de veure. Les seves aromes són elegants i hi traspuen fruites blanques que es deixen notar en cada glop. Sense cap mena de dubte, aquest podria ser el millor cava per brindar durant les festes de Nadal. Subtil i elegant, al final deixa un regust de torrats i fruita seca.
  • Brut Nature Reserva. Per últim, no volem deixar escapar l’oportunitat de recomanar i tastar aquest cava. El seu color és groc verdós amb un toc brillant. Quan el serveixes, fa una bombolla fina que refresca. Es llarg en boca i deixa una intensitat gran. Aquest cava és refrescant i amb un toc àcid. Cosa que el fa ideal per acompanyar plats de carn.

 

10Aquesta és la nostra recomanació sobre el millor cava per brindar. Els has tastat? Què t’han semblat?

Recommended Posts

Leave a Comment

4 × 4 =