Les maduixes tenen moltes propietats beneficioses pel nostre cos. Tant és així que els seus nutrients són bon pel cor i poden ajudar a prevenir l’envelliment, a prevenir les càries i a tonificar els ronyons.

Doncs sí, aquest fruit vermell, és molt ric en propietats nutricionals i saludables per a nosaltres.

 

Les propietats nutricionals de les maduixes

Les maduixes són la fruita preferida per a molts. I és que a grans i petits ens agrada la seva dolçor que combina amb moltes receptes, siguin dolces o salades.

I és que aquest fruit destaca per la seva acció antioxidant ja que porten:

  • Vitamina C
  • Antocians
  • Carotenoides
  • Antioxidants
  • Vitamina E
  • Potassi

Els antioxidants són un element molt saludable ja que serveixen per bloquejar alguns dels virus que conté l’aire. Al moment de respirar no només aspirem oxigen sinó que també aspirem alguns microorganismes que poden desenvolupar alguna patologia. Però no cal alarmar-se, els nivells són molt baixos i, en tot cas, es pot patir un refredat. El fet és que els antioxidants que porten les maduixes serveixen per combatre aquests possibles mals.

Però això no és tot perquè també són molt riques en vitamines que ajuden al bon funcionament del nostre cos. Així com també ajuden, de manera natural a prevenir l’envelliment.

Les maduixes són una part molt important de la nostra dieta diària. Dur una alimentació rica en antioxidants, vegetals frescos i vitamines afavoreixen el bon unísonament del cos.

 

Com beneficien el nostre cos les maduixes?

Aquest fruit té diversos beneficis sobre el nostre organisme. Els més importants i destacats són:

  • Milloren la circulació. La Vitamina C de la maduixa és la que ajuda a tenir una bona circulació sanguínia. A més, proporciona elasticitat als vasos sanguinis i fan que hi circuli millor la sang. També fan que s’absorbeixi millor el ferro dels aliments i són riques en potassi.
  • Milloren la qualitat de la pell i l’elasticitat de les articulacions. La Vitamina C de les maduixes també és bona per les articulacions i el col·lagen de la pell.
  • El seu efecte afrodisíac encisa a tothom. Saps perquè es diu que la maduixa és una fruita afrodisíaca? Doncs perquè ajuda a tonificar el ronyó. Sí, amb aquesta tonificació es genera més calor i, per tant, desperten els òrgans sexuals. Dit d’una altra manera, la maduixa afavoreix la nostra vitalitat. L’energia que ens aporten espot veure reflectida de moltes maneres.
  • Ajuden a mantenir a ratlla el colesterol dolent. Els seus antioxidants afavoreixen a mantenir controlat el nivell de colesterol. Aquesta indicció saludable es produeix, un cop més, gràcies als antioxidants.

 

Ja veiem que les maduixes són molt beneficioses i tenen moltes propietats nutricionals. Són bones i saludables i vénen de gust de qualsevol manera.

I a tu, com t’agrada menjar-les?

Al natural, tallades en un bol amb suc de taronja o sucre. Al iogurt o en forma de gelat. Però n’hi ha que les cuinen i les transformen en un postra tant deliciós com aquest cremós de maduixa.

Sigui com sigui, les maduixes són i seran boníssimes!

Recommended Posts

Leave a Comment

20 + twelve =