Els caves són les begudes més populars en totes les celebracions. Ja sigui Nadal, Nit de cap d’any, aniversari o noces, tots els moments especials tenen un brindis amb cava. Però triar el millor cava no sempre és fàcil. Si no sabem llegir les etiquetes dels caves, no podrem saber si estem comprant un cava més dolç o més jove. Per això avui volem parlar dels diferents tipus de caves que hi ha i de les diferències que hi ha entre ells. Ja parlarem en el Blog de Radi SL sobre les diferències entre el cava i el xampany. Avui ens centrarem en el cava i en els diferents tipus de cava que podem trobar al mercat.

El temps de criança i les varietats de raïms

La primera diferenciació dels caves és el temps de criança. Segons el temps de criança podem trobar Cava (9 mesos de criança), Cava Reserva (15 mesos de criança) i Cava Gran Reserva (30 mesos de criança). Els tipus de cava també es poden diferenciar segons les varietats de raïm que s’usen en la seva elaboració. Els raïms blancs que s’usen per elaborar caves són les varietats Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Malvasia i Chardonnay. Entre els raïms negres podem trobar Garnatxa negra, Monestrell, Pinot Noir i Trepat.

Els tipus de cava segons el contingut en sucre

Però la diferència més important entre els diferents tipus de cava és la quantitat de sucre que s’afegeix en l’elaboració d’aquesta beguda. Segons la quantitat de sucre afegit per litre de cava, existeixen 6 tipus de cava diferents. El Brut Nature és el que menys contingut en sucre té, amb menys de 3 g/l. El Brut conté fins a 12 g/l. La varietat Extra Sec conté entre 12 i 17 g/l. Cridem cava Sec al que conté entre 17 i 32 g/l de sucre. El Semisec té entre 32 i 50 g/l. Si el cava conté més de 50 g/l de sucre, llavors ho cridem Dolç.

Si vols saber més o provar algun d’aquests tipus de caves, et recomanem que visitis la nostra secció de Vins i Caves i que triïs el Cava que més s’ajusti als teus gustos, ara que saps com diferenciar-los. Gaudeix d’aquesta beguda i celebra tots els moments importants amb cava.

Recommended Posts

Leave a Comment

1 × one =