En el post d’avui us explicarem un dels secrets més ben guardats de totes les llars catalanes: el secret dels canelons de Nadal.

I és que ara que ja falta poc per convidar i congregar a tots els nostres familiars i amics al voltant d’una taula per celebrar el Nadal. Durant aquests dies, entre plat i plat, una de les receptes estrella que no pot faltar aquestes festes són els canelons.
Però, com d’on provés aquest plat i, el més important com es prepara?

Llegeix amb atenció el que t’expliquem a continuació:

 

La tradició dels canelons de Nadal i Sant Esteve

La tradició diu que per Nadal toca menjar escudella i carn d’olla i, de la carn sobrant, es preparen els canelons per l’endemà, pel dia de Sant Esteve. D’aquesta manera s’aprofiten totes les sobres dels àpats del 25 de desembre.

Els canelons tenen una elaboració força llarga per això el més recomanable és que es facin per etapes. Triar i triturar la carn, posar-la sobre la pasta i enrotllar el caneló. Col·locar-los a la safata, un al costat de l’altre i cobrir-los del secret millor guardat de la gastronomia: la beixamel.

La beixamel és la salsa que lliga aquest plat tan especial. És una salsa blanca, feta amb llet, mantega i farina. Es creu que el seu origen és francès i sol acompanyar alguns dels plats més típics de la gastronomia francesa. Amb tot, des de Catalunya també s’ha adoptat la beixamel i l’utilitzem per cobrir un dels plats més rellevants del nostre calendari: els canelons de Nadal.

 

Com preparar la beixamel dels canelons?

La seva preparació és bastant senzilla i els seus ingredients bàsics. Per preparar-la es necessita mantega, farina refinada, llet i una mica de sal. Tot i que hi ha moltes maneres de preparar la barreja d’aquests ingredients, la més comuna és escalfar la mantega i afegir-hi la farina. Quan es tenen tots dos barrejats es van remenant per evitar que es formin grumolls. És important evitar que es cremi la farina, també. Quan estigui torrada és el moment d’afegir-hi la llet calenta. Poc a poc, i es va remenant amb una cullera de fusta. Per acabar, es pot salar al gust però recomanem no passar-nos gaire amb la sal o perdrà l’essència del gust.

Finalment, algunes receptes hi incorporem un polsim de nou moscada o pebre blanc per donar-li un punt especial.

De totes maneres, si creus que és un procediment llarg o complicat de seguir, tenim la solució ideal. El nostre preparat de beixamel és perfecte per condimentar i vestir els canelons de Nadal per aquest any.

Malgrat que els canelons arrosseguen el mite de la cuina d’aprofitament, és un dels nostres plats preferits. I estem segurs que aquests anys prepararàs els canelons de Nadal amb un toc especial gràcies a la teva dedicació i a aquests consells que t’hem donat.

Aquest és el secret dels nostres canelons de Nadal, i per tu, quin és? Ens agradarà conèixer el teu secret.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

twenty + twelve =