T’agrada cuinar i t’agrada donar un toc personal als teus plats? Si la resposta és sí, segueix llegint. Avui parlarem dels diferents tipus de pebre que podem utilitzar per donar aquell toc personal i saborós als nostres plats casolans.

Què saps dels diferents tipus de pebre?

De totes les espècies que s’utilitzen en el món de la gastronomia el pebre és, sense cap dubte, una de les més utilitzades.

Gràcies als diferents tipus de pebre que podem trobar al mercat podem utilitzar aquest condiment en molts tipus de plats diferents, i de moltes maneres diferents.

Alguns tipus de pebre són més picants, mentre que altres són més suaus i només ajuden a donar un xic més de gust als nostres plats preferits.

Pebre negre: el tipus de pebre més popular

El pebre negre és el tipus de pebre que més s’utilitza, generalment, en el món de la gastronomia. El pebre negre s’obté mitjançant el següent procés: al recollir el fruit, cosa que es fa abans que aquest arribi a madurar, es deixa assecar. En assecar-se, el pebre negre obté aquella textura arrugada tan característica d’aquest condiment.

Sovint s’utilitzen grans sencers de pebre negre per realitzar salses, o bé com a condiment de diferents tipus de plats com, per exemple, algunes carns.

En moldre’s, el pebre negre perd una mica d’intensitat. Per tant, no és tan picant i s’utilitza en una varietat encara més àmplia de plats.

Pebre verd: un pebre refrescant

El pebre verd, que també es recull de l’arbust en qüestió abans que el fruit maduri, té un gust molt diferent al pebre negre. El pebre negre se sol utilitzar per donar un toc picant als nostres plats. En canvi, el pebre verd és un tipus de pebre aromàtic. És a dir, el pebre verd té un gust molt més suau i fresc.

És habitual utilitzar aquest tipus de pebre per donar un toc saborós a plats de carn o peix.

Pebre blanc: picant, però no tant

El pebre blanc es recull quan la planta es troba en estat madur. És blanc perquè, mitjançant un procés, se li ha tret la pell. El seu gust és bastant més suau que el del pebre negre, tot i que no perd el toc picant típic del pebre.

En ser una mica més suau que el pebre negre, sovint s’utilitza per realitzar algunes cremes o salses. Un dels seus usos més habituals és per fer beixamel.

Pebre vermell: la varietat “diferent” de pebre

Per últim, cal parlar també del pebre vermell. Aquest tipus de pebre, que també s’obté de la planta en estat madur, és el que té unes característiques i gust més diferent de la resta. També té un gust picant, però és un gust bastant semblant al del xili.

Per aquest motiu, s’utilitza per donar un toc diferent a diferents tipus de plats, com per exemple plats de peix.

 

El pebre és l’espècie més utilitzada, i ens dóna moltes opcions. En funció del toc que vulguis donar als teus plats, caldrà utilitzar un tipus de pebre o un altre. Si t’agrada utilitzar diferents tipus d’espècies per donar un toc personal als teus plats et convidem a llegir sobre algunes espècies per a postres.

Recommended Posts

Leave a Comment

9 + fifteen =