La pasta italiana és màgia. La seva versatilitat acompanya amb tot, però, de totes les possibles salses que la poden acompanyar la salsa pesto és la nostra preferida.

L’herència que Itàlia deixa al món és, sense cap mena de dubte, la seva gastronomia.

La cuina italiana s’ha sabut exportar arreu del món i gràcies a això podem gaudir de la mozzarella, la pizza, el vinagre balsàmic o la pasta.

Aquest últim ingredient és present a totes les llars del nostre país. Ja sigui en forma de macarró, espagueti, lasanya o caneló. Però, sabem preparar-la correctament?

 

Com coure la pasta?

Si volem preparar un plat de pasta amb salsa pesto. Abans de res, hem de decidir quin tipus de pasta volem. En podem trobar de fresca o de seca. Quan hàgim escollit la varietat que més ens agrada, arriba el moment de coure-la. Cada tipus de pasta té el seu punt de cocció.

A la part posterior del paquet o del sobre de pasta trobaràs l’especificació del fabricant. Allà hi dirà el temps de cocció que necessita el macarró o l’espagueti que hagis triat.

La pasta s’ha de coure amb aigua abundant. Alguns xefs italians diuen que per cada 10 grams de pasta es necessita un litre d’aigua. Prenem mesures i posem l’aigua al foc. Quan l’aigua bulli hi tirem sal i la pasta.

A partir d’aquest moment entra el gust personal de cadascú. Hi ha gent que prefereix la pasta al dente i d’altres que els agrada més bullida. Sigui com sigui, un cop hagi acabat la cocció es retira del foc i ja es pot servir acompanyada de la salsa que es prefereixi, en aquest cas, de salsa pesto.

 

La salsa pesto

El pesto és un tipus de salsa italiana on l’alfàbrega n’és la protagonista.

Aquesta salsa genovesa és una de les més conegudes a Itàlia i també és de les més senzilles de preparar. Els seus ingredients principals són l’alfàbrega, l’all, pinyons, formatge parma i oli d’oliva. Tot i que existeixen diverses varietats de pesto, aquesta és la més demanada.

La recepta tradicional diu que per preparar-la s’ha de matxucar tots els ingredients dins d’un morter fins que quedi una pasta homogènia. Per últim, hi afegim el formatge i l’oli d’oliva per amorosir-la. La recepta genovesa tradicional també indicia que hi podem posar dues cullerades d’aigua bullint. Podem utilitzar la mateixa aigua que hem fet servir per bullir la pasta. Així se’n conservaran les aromes.

La salsa pesto va bé amb tot i és una solució perfecta per acompanyar els teus plats de pasta. Tant és així que t’oferim la base de salsa per acompanyar els teus plats.

 

Però la salsa pesto no és l’única que pot acompanyar un bon plat de pasta. N’hi ha que l’amaneixen amb salsa brava, allioli o salsa romesco.

Totes aquestes varietats són una evolució del típic plat de pasta tradicional. I és que la gran acceptació d’aquest ingredient ha fet que tots, grans i petits, s’atreveixin a innovar i provar combinacions amb gustos nous.

Recommended Posts

Leave a Comment

five + 17 =