Segur que més d’un cop has hagut de llançar fruita i verdura de la teva nevera o despensa perquè se t’havia fet malbé. En el post d’avui et donarem alguns consells per allargar el temps de vida d’aquests valuosos aliments.

No dubtis, a la nevera

Tant les fruites com les verdures es conserven millor refrigerades. Contra més reduïm la temperatura, més reduïm també l’activitat dels microorganismes. Per tant, a més fred, més temps de vida. Compte, però, perquè n’hi ha algunes que és millor no refrigerar-les.

Excepcions

En el cas de les patates, els alls i les cebes passa ben al contrari: es poden fer malbé amb el fred. Això sí, us aconsellem desar-les en un lloc fresc, sec i allunyat de la llum per augmentar la seva vida útil. A més, si els guardeu per separat evitareu que germinin. I pel que fa als cítrics, les pomes, peres i els tomàquets tampoc és necessari ficar-los a la nevera, ja que perden aroma i sabor. Tot i així, podeu fer-ho un cop hagin madurat. I si trieu els calaixos del frigorífic aconseguireu una òptima conservació.

Fruita i verdura: sencera i amb pell

Sovint acostumem a desar  les fruites i verdures ja pelades i a trossets en carmanyoles per a l’endemà o l’altre. Tot i la comoditat que això suposa, no és recomanable ja que perden els seus nutrients ràpidament.

No llançar les bosses de plàstic de la fruiteria o verdulaire

Les hortalisses de fulla com l’enciam, els espinacs, les bledes, les carxofes o l’api es poden desar en envasos sempre i quan aquests estiguin perforats. D’aquesta manera poden transpirar i evitem que es floreixin. De fet, es recomana utilitzar bosses transparents sempre (amb petits forats) per no barrejar els aliments entre sí. Així que ja sabeu, no cal que les traieu de les bosses en arribar de la compra!

Separar els aliments

Tant les fruites com les verdures tenen processos de maduració diferent i el fet d’emmagatzemar-les juntes podria accelerar la seva descomposició. Es recomana especialment desar les fruites per separat de les verdures, ja que algunes fruites emeten substàncies al madurar que redueixen la presència de clorofil·la i nutrients a les verdures. I no només això, també és aconsellable guardar alguns aliments sols perquè emeten gasos i podrien afectar a la resta. Entre ells destaquen les peres i pomes, el meló, l’advocat, les albergínies o l’enciam.

Es poden congelar fruites i verdures?

La resposta és sí. De fet, és la millor manera d’aprofitar-les quan no ens ve de gust consumir-les d’immediat. Així podem evitar que acabin descomponent-se i veure’ns obligats a llençar menjar.

Esperem que us hagi servit aquest post per recordar la importància no només del que mengem sinó de com. Ara, si ets dels qui li costa menjar fruita probablement molt més encara preocupar-te de la seva conservació. Així que des del blog d’en Radi t’ animem a que donis un cop d’ull a la nostra Línia Dolça. Aquí trobaràs infinits postres on ja venen totes elles incorporades!

Recommended Posts

Leave a Comment

1 × 1 =